KOMIAT on Vuoden 2024 Tanssittaja,Syttyy ja räjähtää” ja ”Kuuppa räjähtää” Vuoden Diskohitit,

SISU-palkinto Veikko Ahvenaiselle, Pentti Oskari Kankaalle, Kake Randelinille ja Teuvo Oinaalle.

Perinteisiä musiikkiväen Lavakauden päättäjäisiä juhlittiin sunnuntaina 15.9. jo 33. kertaa, nyt toista kertaa Tampereen Komediateatterissa. Iltagaalassa lauloi 30 artistia, joista useimmat ovat menestyneet viime aikoina erilaisissa laulukilpailuissa. Tilaisuuden juonsivat Radio Musan Pentti Teräväinen ja DJ Topi Honkonen.

VUODEN PALKITUT

Tapahtumassa palkittiin Vuoden 2024 Tanssittaja sekä tanssilistan Klassikkohitit. Tamperelainen Musa -palkinnon vastaanotti Ari Selkä Pulkkinen. Lisäksi jaettiin neljä Sisu-palkintoa.

Vuoden 2024 Tanssittajaksi nimettiin tanssiorkesteri Komiat, jonka suosiota on verrattu 40 vuoden takaiseen Topi Sorsakoski & Agents -ilmiöön. Komiat toimii sujuvasti somessa ja on ollut nostamassa tanssikulttuuria muoti-ilmiöksi myös nuorison keskuudessa.

Vuoden Diskohitteinä palkittiin kaksi tanssilistalla kohta vuoden ajan jyllännyttä hittiä. ”Syttyy ja räjähtää” on Yksi Totuus -räppiryhmän ja iskelmälaulaja Rainer Bollströmin yhteistyön tulos. Popveteraani, junttidiskon kuningas Frederik on saanut kovan hitin biisistä ”Kuuppa räjähtää”.

Sisu-palkinto myönnetään pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä suomalaisen musiikkikulttuurin hyväksi.

”Kaikkien aikojen Sisu-palkinnon” saaneen harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen ennätysmäinen ura alkoi yli 80 vuotta sitten. Ensilevytys taltioitiin 1955 ja nyt Ahvenainen on Suomen kaikkien aikojen eniten levyttänyt sooloartisti yli tuhannella raidalla. Hänen 95-vuotisjuhlakonserttinsa pidetään 24.9. Kuopion kaupungintalossa.

Pentti-Oskari Kangas on viihteen monitoimimies, joka tunnetaan mm. Lea Lavenin löytäjänä ja Seitsemän Seinähullua Veljestä -orkesterin perustajana. Kangas on tehnyt pitkän uran musiikkitoimittajana, juontajana, kirjailijana, höyrylaivan kapteenina ja Herrankukkaron matkailuyrittäjänä.

Kake Randelin on pitkän linjan iskelmä- ja poplaulaja, jonka julkinen ura alkoi 80-luvulla suomidiskon myötä. Randelin on noussut nyttemmin myös nykynuorison suosikiksi ja tehnyt yhteistyötä Portion Boys-ryhmän kanssa. Kake Randelin täyttää 26. tammikuuta 70 vuotta.

Teuvo Oinas kruunattiin Seinäjoella vuonna 1986 tangokuninkaaksi, minkä jälkeen mies on tehnyt tuhansia keikkoja. Viime vuosina hän on kunnostautunut myös lauluntekijänä. Uudella juhlalevyllä ”Pohjoisen taivaan tähdet” Oinas on ollut säveltämässä ja sanoittamassa kuutta laulua. Teuvo Oinas täyttää 70 vuotta 8. marraskuuta. Juhlakonsertti on samana iltana Pellon Rohki-hallissa.

Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Radio Musan TAMPERELAINEN MUSA -erikoispalkinnon sai musiikin monitoimimies Ari Selkä Pulkkinen. Hän on muusikko, säveltäjä, studiomies ja Pispalan Musiikkiyhdistyksen puheenjohtaja. Selkä soittaa mm. Hauli Bros -yhtyeessä. Hän oli mukana myös Coitus Int 50 Revival -kiertuebändissä.

DJ HALL OF FAME

Tiskijukkien kunniagallerian, DJ Hall Of Famen jäseniksi kutsuttiin pitkän linjan tiskijukat DJ Orkidea (Tapio Hakanen), DJ K-System (Kimmo Kauppinen), DJ Sampl (Sami Pitkänen) ja DJ Kirsi Uskali. Tapio Hakanen on YleX:n musiikkipäällikkö. Kimmo Kauppinen on kansainvälisesti arvostettu DJ ja musiikkituottaja. Sami Pitkänen on kolminkertainen Suomen mestari -DJ. Kirsi Uskali on arvostettu musiikkijuontaja ja tanssimusiikin asiantuntija.

Illan mittaan palkittiin myös ”uuden ajan Klassikkohitit”, jotka ovat olleet Tätä Suomi tanssii -listalla vuoden ajan.

UUDEN AJAN KLASSIKKOHITIT

Dirlanda – Kai Hyttinen

Hattu päähän – Matti-Sakari & Pekkaniskan pojat

Kauniit muistot – Kunnan Pojat

Kaunis Veera – Pääesiintyjät

Kipinä – Eija Kantola

Kitara, taivas ja tähdet – Taivalkunta Beat

Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset – Taivalkunta Beat

Kotikallioilla – Saija Tuupanen

Kuuppa räjähtää – Frederik

Lauantaitanssit – Pauli Haapalainen

Linda Linda (Latino Remix) – Jon Landlord

Lui – Sarian

Lupaan olla sinun – Benjamin Enroth

Mitä teen – Charles Plogman

Mänin Tinteriin – Urpo Heikkilä

Onni yhteinen – Saija Tuupanen

Tanssitaan – Hurma

Suolaa ja sokeria – Seppo Tammilehto

Syttyy ja räjähtää – Yksi Totuus ft. Rainer Bollström

Versotaan – Tommi Soidinmäki